Sander på landslagssamling!

Postet av Leif Jostein Nordli den 29. Jun 2016

Sander i Porsgrunn.


Fra økt 2. Sander i blått.

Sander Deglum er denne uken med landslaget G15 på samling i Porsgrunn. Der er han sammen med 19 andre talenter fra hele Norge. Den mest kjente av dem er Edvart Sandvik Tagseth fra Nesset som skal til Liverpool etter hvert. 14 av de 20 spillerne kommer fra klubber i Tippeligaen.

Sander ble i vinter tatt ut til regionsamling etter å ha vist gode ferdigheter med kretslaget. Dessverre for Sander fikk han kyssesyken og han måtte melde forfall til denne samlingen. Han var borte fra trening i syv, åtte uker på grunn av sykdommen. Da Sander ble frisk måtte han starte helt forfra igjen med kontrollert opptrening før han kunne komme tilbake på fotballbanen. Det meste av vårsesongen gikk uten Sander på banen, men i slutten av mai var han tilbake. Han startet forsiktig på guttelaget, deretter inn på juniorlaget, og etter hvert har han også fått noen innhopp på A-laget i 3.div. Han scoret sitt første mål på A-laget mot Kattem den 18.juni.

Da Sander fikk beskjed om at han var tatt ut på landslaget til samlingen i Porsgrunn, la vi en plan for hvordan vi skulle få han i god nok form til at han kunne delta. Vi har prøvd å holde oss til planen, og Sander har vært dedikert i forhold til å gjennom føre denne planen. Før avreise mente vi at han var på god vei mot formen, men at han fortsatt har en god del å gå på før han er helt tilbake rent fysisk.

Vi i trenerteamet var i Porsgrunn tirsdag og overvar de to treningene Sander og landslaget hadde denne dagen. Landslagstrener for G15 er Gunnar Halle og assistent er Geir Frigård. Opplegget for begge økter gikk på offensiv samhandling og spill på siste tredjedel. Begge temaene skulle passe Sander godt. Første økta ble Sander kun brukt som kantspiller i den offensive samhandlingen, dette på grunn av skader på spillere dagen i forveien. Dette er en posisjon og en rolle som Sander er lite kjent med fra før. Han fikk mye veiledning underveis da trenerne var klar over at han har lite erfaring i rollen. Han kom greit fra økta. I økt to fikk Sander mer brukt sine kvaliteter og gjorde en god figur i deløvelsen. I spillet gikk det litt tyngre, men fikk innimellom vist hva som bor i han.

Vi hadde en liten prat med Sander og assistenttrener Geir Frigård etter den siste økta tirsdag kveld. Sander selv sa at det var mye nytt og gjøre seg kjent med. De andre spillerne hadde vært med tidligere, og kjente trenere, medspillere og øvelser. Det tar litt tid å gjøre seg kjent. Samtidig kjente Sander at kroppen ikke fungerer helt på topp, noe som ikke er rart når han har noe tynt treningsgrunnlag. Geir Frigård var godt fornøyd med Sander. han hadde stor forståelse for at sykdommen har satt han mye tilbake, men var klar på at Sander har ferdigheter som gjør han til en spennende spiller. Mye av denne samlingen skal Sander bruke på å gjøre seg kjent, og så skal han hjem og trene godt for å utvikle seg videre. Sander skulle starte som spiss i onsdagens internkamp. Geir Frigårds siste ord til oss i trenerteamet var: Spennende spiller!!!

Vi i Ottestad Fotball er stolt av at vi har en spiller som har fått muligheten til å være med på denne samlingen. Sander har gjort en god jobb selv, men har også fått god hjelp av medspillere og fra klubbens trenere. Dette er en inspirasjon for andre i klubben vår til å jobbe målrettet med idretten sin.

Vi ønsker Sander lykke til med resten av samlingen i Porsgrunn, og så blir det spennende å se om han blir tatt ut til å spille landskamper til høsten.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline