Tanker rundt 3.div 2016.

Postet av Leif Jostein Nordli den 7. Apr 2016

Lørdag starter serien for OIL i 3.div avdeling 09. Vi står foran en spennende og utfordrende sesong.

Det nye seriesystemet gjør at årets sesong er en overgangssesong. Det betyr at de som vil fortsette i neste års 3.div må bli blant de fem beste i avdelingen (8 av de 10 beste femmerne beholder plassen).

Årets sesong består av en del lokale klubber samt at vi har havnet i en avdeling med lag fra Trøndelag pluss Alvdal.

De lokale lagene er:

HamKam 2, Gjøvik-Lyn 2, Raufoss 2, Lillehammer, Redalen, Faaberg og Eidsvold Turn.

Fra Trøndelag:

Strindheim 2, Kattem, Heimdal, Sverresborg og Trygg/Lade.

I tillegg har vi Alvdal.

Sportslig er dette en fin utfordring. Eidsvold TF rykket ned fra 2.div i fjor høst, og er klar favoritt i avdelingen. Bak dem er det jevnere. Lillehammer ser sterke ut, selv om de har mistet noen rutinerte spillere har de mye trøkk og kvalitet i laget. Det så vi i cupkampen. Når det gjelder lagene fra Trondheim ser det ut til at det pr i dag er Trygg/Lade som har forsterket mest. De har fått flere spillere fra 2.div, og til å være nyopprykket så kan de overraske. Sverresborg var topplag i fjorårets avdeling i Trøndelag, men ser svekket ut foran årets sesong. De andre lagene fra Trøndelag ser ut til å holde et greit 3.div nivå. Redalen kan også overraske i årets sesong da de har flere spillere med erfaring på høyere nivå, men jeg regner med at de blir for ustabile til å være et topplag.

Når det gjelder 2-lagene så er det verre. Raufoss 2 ser ut til å bli det sterkeste laget, og kan fort havne helt i toppen. Det har mye og si hvor mange spillere de kan benytte fra a-troppen. De tre andre 2-lagene tror jeg blir veldig ustabile, og jeg tipper dem på nedre halvdel.

Faaberg, Alvdal og oss selv er lag som har hatt store utskiftninger. Alle tre har i utgangspunktet brukbare tropper, men blir helt avhengige av å holde nøkkelspillere på banen for å ta jevnt med poeng.

Når det gjelder våre ambisjoner for sesongen så ønsker vi å prøve og bli blant de fem beste. Gutta er motiverte for dette, men vi vet at det blir en tøff utfordring. Med så mange unge spillere vil prestasjonene våre variere. Men vi har en lagånd og en motivasjon som vil gi oss mange poeng. Det er kvaliteter i troppen til å slå alle lagene på en god dag, men vi kan også tape for alle på en middels eller dårlig dag. Jonas KB, Jonatan, Lars og Simen er de rutinerte gutta som skal dra med seg resten av laget. Vi har flere som kan få sitt gjennombrudd denne sesongen. Marcus, Jonas BN, Jonas L og Sander D er nye gutter som kan være med å prege kampene våre. I tillegg til disse vil det alltid komme noen nye fra OIL som viser seg frem på dette nivået. Jeg er spent på hvem det blir!

Vi har trent godt i vinter, gutta har vist god treningsmoral og vi har tatt steg. Prestasjonene i treningskampene har variert, men vi har sakte, men sikkert blitt bedre. Lørdag er ventetiden over, da kommer Redalen til Hias.

Avspark: 14.00!

God sesong!

LeifN


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline