Tanker rundt sesongen 2016.

Postet av Leif Jostein Nordli den 29. Mar 2016

I morgen, onsdag 30.mars, gjennomfører vi andre kval-runde til NM da Lillehammer FK kommer til Hias. Denne kampen vil avgjøre om vi på ny får oppleve første ordinære cup-runde i NM på Ottestadbana midt i april.

Som vanlig på vårt nivå er det mange ting som har skjedd siden vi avsluttet sesongen 2015 i slutten av oktober. Trenerteamet er det samme med Martin L, Arve, Christer og meg. Tom fortsetter som lagleder, mens Olav har gått ned på junior.

På spillersiden har flere profiler blitt borte fra forrige sesong: Simen Arnesen, Marius Ottestad og Øystein Stai har alle gitt seg. Dette har vært ledere som har vært kontinuitetsbærere i mange år. I tillegg gikk tre av våre unge stjerneskudd, Patrick Alfei Sæbø, Mats Brenden og Simen Bolkan Nordli til HamKam. De har alle tre spilt for HamKam sitt første lag i vinter, noe som viser at det var et riktig valg. Andre som har blitt borte er: Ørjan Mikkelsen, Bjørn Andre Torve, Leonardo Medeiros samt en del spillere som ble borte i løpet av fjorårets sesong. Til sammen fra stallen som spilte mange kamper i fjor har 14 spillere blitt borte. Tar vi med at 17 spillere forsvant i løpet av sesongen 2014 så ser vi at over 30 spillere er blitt skiftet ut. Dette er en utfordring de fleste lag på vårt nivå opplever.

Vi har sett på dette som en positiv utfordring. Dette har ført til at mange unge spillere i egen klubb tidlig får muligheten til å skaffe seg erfaring på dette nivået, tidlig i karrieren. Av 21 spillere i a-stallen 2016, så holder 11 spillere junioralder (to guttealder). Av de ti siste er to førsteårs senior. Nye spillere inn i klubben utenfra er Marcus de Flon (HamKam) og Espen Myhre (Fart), resten kommer fra egen klubb: Håkon Schriwer, Magnus Rodvang, Ruben Krogstad, Ørjan Røhne, Sander Deglum, Jonas Løkken, Gabriel Sjøli, Kristian Aasen og Marius Ingebretsen.

Det å ha en så ung stall, har positive sider, men det gir også noen utfordringer. Vi har en tropp spillere som nå er trenings- og lærevillig. Det betyr at vi nå har kjørt litt annen type trening enn vi har gjort tidligere. Med flere spillere på trening har vi også økt intensitet og tidvis kvalitet mye. Vi har også jobbet en del taktisk, noe som vi i liten grad har prioritert tidligere. Dette gjør at vi stadig vekk tar nye steg. Likevel vil dette også føre til at vi blir mer ustabile i prestasjonene enn vi kanskje har vært tidligere.

Vinterens treningskamper har vært varierende. Vi startet med tidlig å slå et svakt lag fra Fart, for deretter å få en lang pause fra kamper da kampene mot HamKam 2 og Kolbu/KK ble avlyst. Deretter møtte vi Løten og Redalen og fikk stryk av begge to. Likevel var disse to kampene viktig, og vi fikk sett mange spillere i aksjon. Vi møtte Toten til treningskamp 12. mars, og da fikk vi endelig ting til å stemme. Det ble en sterk seier 6-0, men like viktig var at vi fikk påfyll av selvtillit. Denne selvtilliten tok vi med oss inn i kampen mot Grue i første kval-runde til NM. Seier 4-1 og nok en god opplevelse.

Vi har gjennom vinteren også lagt vekt på at vi skal utvikle oss sammen også utenfor banen. Vi har innført obligatorisk kveldsmat etter trening hver mandag kveld sammen med juniorlaget. Dette er et viktig bidrag til det sosiale miljøet, og har blitt godt mottatt. Jeg vil i den forbindelse takke Kjell Ove Evensen for hjelpen med å gjennomføre kveldsmaten. I tillegg til dette har vi hatt en sosial kveld der spillerne fikk utfoldet seg på ulike områder. Alt fra salg av scoringskontrakter til evaluering av vinteren, målsettinger og ulike aktiviteter som dans og sang. En herlig kveld der mange kom utenfor komfortsonen, men likevel svært viktig for miljøet og lagfølelsen. Vil også rette en takk til alle som velvillig har tegnet scoringskontrakter med A-laget. Det er kjærkomne penger inn i kassa. Miljøet er den viktigste faktoren for suksess og utvikling i vårt lag. Simen H, Jonas KB, Lars og Jonatan er strålende forbilder som viser vei for unggutta både på og utenfor bana. Sammen er vi sterke, og sammen utvikler vi oss.

Vi gleder oss til kampen mot Lillehammer FK onsdag!

PS! Jeg kommer tilbake til hvilke tanker vi har rundt sesongen og serien når det nærmer seg seriestart.

LeifN


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline