2017 - Treningsoppstart på Arstad Torsdag kl. 19.00

Postet av Glenn Inge Skjæret den 19. Jan 2017

Hei. Med litt ambivalente følelser triller vi i dag forsiktig i gang fotballsesongen 2017. Det kan vi jo gjøre med først å rette en stor takk til alle som bidro til at 2016 ble en flott fotballreise for våre jenter. Flere ble løftet frem under vår sesongavslutning, men også veldig mange foreldre utenom steppet inn og hjalp til når det var nødvendig. Personlig kan jeg nevne Roar, Rune og Ole Kolbjørn som trådde til når trenerapparatet trengte «stand-ins» og forsterkninger, Jostein og Unni i diverse forefallende situasjoner, sosialkomiteen som er særs VIKTIG bør nevnes igjen – og ikke minst vårt publikum, som på alle kamper får ALLE jentene til å føle seg viktige og gode! En stor applaus til ALLE -07-foreldre!

Så over til 2017; Mange av jentene er aktive i andre idretter og lag gjennom vinteren og vi oppfordrer til at disse aktiviteter prioriteres fremfor fotball-oppstarten. Dette da allsidighet er viktig i utvikling av god motorikk, fysikk og ferdighetsmestring forøvrig. Samtidig kan det ha positiv effekt i forhold til å holde motivasjonen oppe i den kommende fotballsesongen. Når dette er sagt, kan det også være lag som er direkte avhengig av at ditt barn nå ikke velger bort dem til fordel for fotballen, så tenkt derfor gjennom det også. La fotballen være et mulig tillegg nå på vinteren, ikke en erstatter. Når vi nå starter opp igjen allerede i Januar er dette med basis i at noen synes vi kom noe sent i gang i fjor, samtidig som noen foreldre har ytret ønsker om at vi må komme i gang. Tilbudet de neste 8 uker vil derfor være av det frivillige slag hvor de som kan/ønsker å komme – de kommer. Fravær/avbud er ikke nødvendig å melde.

Hva skal vi så drive med på treningene de neste 8 uker? Det blir i hovedtrekk basistrening og teknikk, med to stikkord som følgesvenner; «Presisjon» og «tempo». Dagens fotball går hurtigere og hurtigere, derfor må vi gjøre alle ting på banen raskt, uten at det går ut over presisjonen. For å fremprovosere fokus – og skape litt moro - kommer vi til å bruke litt ulike størrelser på baller i øvelsene. Det vil bli lagt opp til ca. en halv time med øvelser og en halv time spill.

Vi har kun 1 time til rådighet pr. uke. Dette er noe knapp tid, så oppfordringen er derfor til foreldrene at barna er på plass i hallen, med sko på - kl. 19.00 og at barna får beskjed om å fokusere på fotball på treningene, da vi har lite fotballtid.

Med dette så gjenstår det bare å ønske jenter og foreldre velkommen til første trening i 2017 - og lykke til med fotballsesongen.

Glenn Skjæret

Trener


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline