Målene renner inn i treningskampene

Postet av Ottestad IL - Fotball den 18. Feb 2020

SCORET: Jonas Løkken (t.v) og Luca Sveen scoret begge mot Engerdal.

Ottestad - Engerdal 6-1 (1-0)

Det ble nok en gang målrikt da A-laget spilte sin andre treningskamp for året.

Engerdal var Valentines-daten vår fredag kveld.

Men det spørs om gjestene er enige at daten var vellykket. For guttene våre tok kommandoen fra første sekund og satte kampen i ønsket tempo.

Første byttet kom allerede etter fem minutter da Emil Øverhaug tråkket over. Gjennom de første 45 styrte de gulkledde det meste av det som skjedde, selv om de store farlighetene uteble.

Det som var fint å se var at gjestene ikke slapp til noe som helst. Etter cirka en halvtime ble Engerdal straffet for sine feil. Lars Palfi kom seg til dødlinja og i boksen sto det gule i kø. Jonas Løkken var andremann i køa og bredsidet inn ledermålet.

Dominansen økte bare etter hvilen. Mads Miguel ble felt og Luca Sveen var sikker fra straffemerket.

Midtbanen skulle levere flere mål denne fredagskvelden. Nok en gang sto Palfi for forarbeidet. Alene foran mål var Marcus de Flon sikker. Samme mann satte sitt andre for kvelden noe senere da han scoret med venstrebeinet.

En corner noen minutter før slutt ga en ny scoring. Denne gangen var det junior Isak Tørring som raget høyest i feltet og headet inn sitt første A-lagssmål.

På overtid vartet Engerdal opp med sitt beste angrep for kampen og det endte også med scoring på deres første store sjanse.

Vi rakk å sette enda en scoring på tampen da Luca Sveen fikk vist fram skuddfoten.

Alt i alt en god treningskamp mot en avdelingskollega. Spesielt offensivt har det vært mye bra den siste uka. 11 mål på 180 minutter taler egentlig for seg selv.

Bakover var det mye rusk spesielt mot HamKam. Mot Engerdal var fokuset langt bedre pluss at utfordringene var litt flere mot de grønnhvite.

Takk til dommer Jan Ole Skinnehaugen og Engerdal for kampen!

Følgende spilte mot Engerdal: Vebjørn Strandlie - Markus Grubben, Erik Hulleberg, Isak Tørring, Kristian Aasen, Truls Brohjem, Emil Øverhaug, Luca Sveen, Marcus de Flon, Jonas Løkken, Lars Palfi, Trym Moløkken, Kristian Bessesen, Mads Miguel Nylende.

Mandag er det ny treningskamp på Hias. Da kommer en avdelingskollega på besøk, nemlig Furnes. Kampstart er 20.00.


0 Kommentar

Seier og målbonanza i første treningskamp

Postet av Ottestad IL - Fotball den 11. Feb 2020

FOTO: Robert Kvålshagen, HamKam.

Det ble en aldri så liten målfest da A-laget møtte HamKam-juniorene til årets første treningskamp.

5-4 endte det til slutt etter scoring i kampens siste sekund av debutant Luca Sveen.

Før det hadde tatt litt tid før målene rant inn i begge ender.

Kampens første kommer en drøy halvtime. Jonas Løkken fant Sander Deglum som var sikker alene med keeper. Minutter etterpå svarte gjestene. Det resultatet sto seg til pause.

Ti minutter etter hvilen var nevnte Deglum fram på igjen og skjøt Ottestad i ledelsen. Nok en gang svarte Kamma, denne gangen ved Ottestad-gutten Ole Magnus Kvernvolden.

Etter 65 minutter tok Ottestad ledelsen for tredje gang. Ingen plukket opp comeback-kid Emil Øverhaug i feltet etter et hjørnespark. Fra fem meter stanget han ballen i mål.

Men nok en gang skulle ikke ledelsen vare lenge. Og nok en gang var det en Ottestad-gutt som utlignet for de grønnhvite da Andreas Strandlie fant veien til nettmaskene.

Nå var det på tide at også HamKam fikk smake litt av sine egne. Og det gjorde de da HamKam-gutten Mads Miguel Nylende banket ballen opp i netttaket i sin første kamp i gult. Tre minutter før fulltid svarte gjestene. Nok en gang ved A. Strandlie.

På overtid satte Luca Sveen et frispark direkte i mål. Denne gangen var det ikke igjen noe tid å svare på for Kamma. Dermed endte det 5-4.

Alt i alt en godkjent treningskamp fra vår side. Fem mål skal vi ikke kimse av, samtidig er det ikke bra nok å slippe inn fire.

Alle 17 i kamptroppen fikk bra med spilletid.

Godt var det uansett å komme i gang med kamper, en drøy måned før NM-kvaliken mot Lillehammer.

Allerede fredag er det ny treningskamp på Hias. Da kommer avdelingskollega Engerdal på besøk.

Her kan du lese HamKams referat fra HamKam.

Følgende spilte:
Vebjørn Strandlie, Kasper Okon (a-lagsdebut), Martin Hansson, Markus Grubben, Erik Hulleberg, Isak Tørring, Kristian Aasen, Kristian Bessesen, Truls Brohjem, Luca Sveen, Martin Snildal Nygård, Jonas Løkken, Emil Øverhaug, Lars Palfi, William Karlsen, Sander Deglum, Mads Miguel Nylende.


0 Kommentar

Ny dommeransvarlig

Postet av Ottestad IL - Fotball den 10. Feb 2020

Vi ønsker Ivan Zhukov velkommen som ny dommeransvarlig i OIL fotball!

Ivan er 22 år og kommer fra Vågå, dit han kom flyttende som 11-åring fra Russland. Nå studerer Ivan økonomi på Høgskolen i Innlandet etter å ha blitt ferdig med en bachelor i organisasjon og ledelse på Lillehammer. 

Ivan har vært aktiv dommer siden 2013. Han har vært hoveddommer i 5 divisjon, men har nylig fått prøve seg som dommer i treningskamp for 3. divisjonslag. Han har ambisjoner om å jobbe seg oppover i divisjonene. Ivan fortsetter å dømme for Vågå, men har tilbudt seg å bidra med opplæring og veiledning av klubbdommere i OIL.

Dette sier Ivan selv om sin rolle som dommeransvarlig: «Som dommeransvarlige blir hovedfokuset mitt å vise de unge klubbmedlemmene hva fotballdømming har å by på. Hovedoppgavene vil være å drive opplæring, veilede og være til stede på feltet for klubbens unge dommere. Jeg vil også ha ansvaret for klubbens dommeroppsett.» 0 Kommentar

Spillerutvikler i ungdomsfotballen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 7. Feb 2020

Ane Nyløkken Helseth, assistenttrener og spiller på A-lag Damer, har nå i tillegg fått en rolle som spillerutvikler i ungdomsjentefotballen i klubben. Ane startet sin karriere i Ottestad, men gikk allerede som 13-åring til Fart og norsk toppfotball. Ane går nå på idrettsstudie på Høgskolen i Innlandet (Elverum) med fordypning i fotball og trenerrollen. Med Ane får OIL fotball en usedvanlig god og spennende kapasitet! For mer detaljer om spillerutviklerrollen, se spillerutviklerinstruks og presentasjon Ane ga på informasjonsmøtet den 4. februar om dette.


0 Kommentar

Godt i gang med sesongoppkjøringen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 31. Jan 2020


Vi er kommet én måned inn i det nye året og A-lag herrer er godt i gang med sesongoppkjøringen.

Det ble et skifte på trenersiden i fjor høst da Simen Arnesen og Amund Berge takket for seg etter tre år bak lederspakene.

Det nye trenerteamet med Lars Hulleberg og Ulf Vidar Aasen kom inn i november og har siden jobbet for å få mest mulig på plass inn mot den nye sesongen.

Det ble gjennomført seks fotballøkter på tampen av 2019, før man nå har lagt bak seg fire gode treningsuker i 2020.

Følg oss på sosiale medier!

Instagram, Facebook eller Twitter!

Hias har aldri vært mer behagelig i januar måned. Foreløpig er det bare en økt som er gjennomført i minusgrader. Og selv om dekket på Hias synger på siste verset, har nedbør gjort underlaget mer behagelig for våre spillere.

Alle brikker er ikke helt på plass, men det meste rundt spillerstallen er nå klart. Det vi kan si om stallen er at det er en ung og sulten stall som skal representere OIL denne sesongen. Flesteparten har en fartstid i klubben fra før. Samtidig har et par nye kommet inn og noen forsvunnet ut.

Treningskamper

Laget skal ut i fire treningskamper før alvoret starter med første runde i NM-kvalifiseringen mot Lillehammer søndag 15. mars.

Mandag 10. febOILHamKam 2Hias
Fredag 14. febOILEngerdalHias
Mandag 24. febOILFurnesHias
Lørdag 7. marsOILKolbu/KkHias

Går man seirende ut av kvalifiseringen mot Lillehammer venter en ny kvalifiseringsrunde. Oppsettet til denne kommer mandag 23. mars. 

Seriestart hjemme

Nytt av året er at det bare er en avdeling i 4. divisjon hos Indre Østland fotballkrets.

Antall lag på det nivået er nesten blitt halvert. 24 lag var fordelt på to avdelinger i 2019. I 2020 er det bare én avdeling med 14 lag.

Disse møter OIL:

 • Elverum 2
 • Engerdal
 • Faaberg
 • Furnes
 • Gran
 • HamKam 2
 • Kolbu/KK
 • Lillehammer
 • Løten
 • Reinsvoll
 • Sander
 • Trysil
 • Valdres

For Ottestad innebærer det en del møter med gamle kjente og noen nye lag.

Engerdal, Faaberg, HamKam 2, Lillehammer og Trysil var alle motstandere i serien i fjor også. 

Furnes, Gran, Kolbu/KK, Løten, Reinsvoll og Sander er lagene som sikret plassen gjennom spill i den andre avdelingen. Sander berget plassen etter kvalifisering.

Elverum 2 er nye på dette nivået. Rekruttene sikret plassen etter seier mot Moelven i kvalikkampen på Stavsjø.

Valdres rykket ned fra Norsk Tipping-ligaen forrige sesong. Etter en årrekke i 3. divisjon eller høyere, skal de nå spille på nivå 5.

Seriespillet starter fredag 17. april for vår del. Motstander er Reinsvoll i Idrettsparken. Et nytt bekjent skap for oss. Reinsvoll rykket opp fra 5. divisjon i 2018. I fjor overrasket de mange. 40 poeng holdt til en sterk 5. plass og en ny sesong i "nye" 4. div.

Her finner du en oversikt over alle kampene.

Følgende spillere er klare for 2020:

Vebjørn Strandlie
Kristian Aasen
Kristian Bessesen
Erik Hulleberg
Martin Snildal Nygård
Jonas Løkken
Marcus de Flon
Martin Hansson
Lars Palfi
Isak Tørring (egen juniorstall)
Trym Moløkken (egen juniorstall)
Truls Brohjem (ny fra Ridabu)
Markus Grubben Sætermoen (ny fra Vind)
Sander Deglum (ny fra HamKam)
Mads Miguel Nylende (ny fra HamKam)
Luca Taouss Sveen (ny fra HamKam)
Emil Øverhaug (comeback)

Spillere ut:
Brede Moen (Tynset)
André Brendryen (en klubb i Østerdalen)
Peder Bye Foss (Ridabu)
Rick Peo Andersen (Furnes)
0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline