Norgescupen i gang for juniorene

Postet av Ottestad IL - Ski den 13. Jan 2019

Simen i godt driv på 10 km klassisk søndag. Foto: Stine Olsen Kirkevik


Denne helga startet juniorene med Norgescup på Konnerud. Simen imponerte stort i NC-debuten med to gode renn: 60. plass på 10 km fristil fredag og 50. plass og ett NC-poeng på 10 km klassisk søndag. Dette var stor fremgang fra fjorårssesongen der hans beste plassering i Hovedlandsrennet var 187. plass og tidsdifferansen til vinner nå er kortet ned med over ett minutt. 

Etter over en måned med skade og mye sykdom, stilte Ada til start på Konnerud uten forventninger om de store resultatene, men med håp om positive svar fra kroppen igjen. På lørdagens sprintprolog gikk hun et godt løp til 50. plass og ett NC-poeng, ca 5 sekunder fra finaleplass. Søndagens 7,5 km klassisk var tøff etter sykdomsperioden og ga 72. plass. Det viktigste er likevel at kroppen begynner å fungere igjen og at det gikk bedre enn forrige helg med kortere avstand opp til vinneren.

Ada på søndagens 7,5 km. Foto: Johannes Wiken

Emma var den eneste av våre som stilte til start alle tre dager, og hun viste stabilt god form hele helga. Hun startet solid på fredagens 5 km fristil med en 59. plass. Hun kom til mål med mer krefter igjen, så her kan det fort bli NC-poeng utover vinteren. Lørdagens sprintprolog ble gjennomført på en god måte, det ble 53. plass, ett sekund bak Ada. Søndagens 7,5 km klassisk ble gjennomført med flott klassiskteknikk og to gode runder i de harde løypene på Konnerud, og dette holdt til en ny 59. plass.

Emma på vei opp en av de bratte bakkene. Foto: Johannes Wiken


Gratulerer med super innsats alle tre. Vi gleder oss til å følge dere videre i skisesongen. Nå venter en treningsperiode, før det blir KM-helg 26.-27. januar og nye NC-renn på Åsen 8.-10. februar. SKILEK FOR FØRSKOLEBARN!

Postet av Ottestad IL - Ski den 10. Jan 2019VELKOMMEN TIL SKILEK!


Ottestad IL Ski inviterer til 

skilek for førskolebarn (født 2013) 

i Ottestad Idrettspark («bana»)


LØRDAG 12.JANUAR kl 11-12


Dette trenger barna: Klær etter forholdene, ski, staver og gjerne refleksvest med navnet godt synlig foran og bak. 

Ta gjerne med matpakke og sitteplate, så avslutter vi med å spise sammen. 

Sjekk ski.ottestadil.no hvis vær og føre skulle endre seg. Følg oss gjerne på facebook Ottestad IL ski!


Ta kontakt hvis du har spørsmål. Vi sees! 

Kontaktperson: Siw-Anne Moland Nes 93261855Kaja vant Tour de Hedmarken 2018

Postet av Ottestad IL - Ski den 28. Des 2018

Vi gratulerer Kaja Aarskog Bjerke som vinner av årets Tour de Hedmarken i klassen jenter 12 år. Det var ei fornøyd jente som smilte i solen på Budor skistadion etter finalen. Even Thorvaldsen gikk ut med ledertrøya i klassen gutter 16 år, men ble slått i dagens finale. Vi gratulerer med en flott gjennomført tour og en sterk andreplass. 

Vi er stolte av alle våre løpere. Gratulerer med vel gjennomført til alle som har deltatt, og god bedring til dere som har vært syke. Vi gleder oss til 2019 og håper mange vil være med å heie de gule og svarte frem i løypa. 


Gratulerer til Team3ski som vinnere av BirkenUng-stipend 2018!

Postet av Ottestad IL - Ski den 22. Des 2018

Noen av utøverne som utgjør Team3Ski. Foto: Jan Ulrik Baksjøberget 

Stipendet skal brukes på en miljøskapende samling for utøverne våre. Hvor og når dette blir er ikke avklart enda. Det som er sikkert er at utøverne våre skal stå i fokus! 

Team3Ski er et samarbeid som startet mellom Vang Skiløperforening, Hamar Skiklubb og Ottestad Ski, med intensjon om å skape god lagfølelse gjennom fellesskap og allsidighet på tvers av klubber for utøvere i aldersgruppa 15-16 år. Nå har i tillegg Nordbygda/Løten, Furnes, Nybygda, Vallset og Mjøsski tilbud om å være med på treninger. Utvidelsen er til stor glede for både utøvere og trenere, og viser at fellesskap og gode treningsmiljøer er sentralt for å nå et individuelt mål og for å bidra til at utøvere får langt og godt liv med idretten. 


Tildelingen av stipendet viser hvor viktig samhold og miljøskapende arbeid er, og spesielt når det er rettet mot utøvere i en alder hvor frafallet fra idretten er stor. All ære til trenere og initiativtakere fra Vang Skiløperforening, Hamar Skiklubb og Ottestad Ski som startet dette prosjektet! 


BirkenUng stipendet er et samarbeid mellom Birken og Dagens Næringsliv. Stipendet er på 50.000 NOK og deles ut til enkeltindivider og lag som har fokus på å skape gode og aktive treningsmiljøer innenfor ski, sykkel og/eller langrenn for utøvere i aldersgruppa 12-16 år. Å kunne få være en del av et trygt og godt treningsmiljø er avgjørende for hvordan man tar med seg de gode og sunne vanene videre i livet. Frafall fra idrett er et problem når utøverne kommer opp i 12-16 års alderen. Det er nok flere årsakssammenhenger til frafallet, men rangerte resultatlister og økt press har nok noe å si. Samtidig kan antallet deltakere i alderstrinnet være lavt hos enkelte klubber, noe som gjør at veien til å slutte blir kortere. 

Juryen for årets tildeling bestod av: Juryleder: Åge Skinstad Jurymedlemmer: Edvald Boasson Hagen, Maiken Caspersen Falla, Mårten Soleng Skinstad og Olaf Johan Thomasgaard. Offisiell tildeling av stipendet vil skje under et mini-BirkenUng seminar på Gåsbu i januar, arrangert av Dagens Næringsliv og Birken. 
Ottestadrennet 2018

Postet av Ottestad IL - Ski den 16. Des 2018

Ottestadrennet 2018 ble arrangert på Budor. Det kom akkurat nok snø til at det ble fine forhold. Dugnadsgjengen leverte som alltid et flott arrangement. 

Det var noen mindre erfarne Ottestadløpere til start i dag. Vi håper de hadde en god opplevelse og at vi ser mer til Jacob, Sondre, Tobias og Ella i løpet av vinteren. Det beste med skirenn er å se alle ungene som leker i snøen både før og etter rennet. Ta gjerne med dere flere på neste renn.

Det var mange fra Ottestad som gikk fine renn i helgen. Even (G16) vant både HA-sprinten og Ottestadrennet og leder med det både TdH og Sjusjøcup. Kaja (J12) vant HA-sprinten og gikk en til en fin 7. plass i Ottestadrennet.  Andre resultater finner dere her. Gratulerer til alle som har gått renn.Levert av IdrettenOnline